Facebook Badge

shopping jom =)

Thursday, December 30, 2010

deep deep deep, very deep inside

Posted by aienn at 12:43 PM 0 comments

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu

Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama

Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah

Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja



Tuesday, December 28, 2010

mandi manda

Posted by aienn at 10:34 PM 3 comments
arini ain pergi mandi manda kt gunung gading....
lebih kepada girls activity la ni...
lau cuti ain mmg suka keluar dgn member skpg ain
zarith, yati n kumi...kami membesar bersma....
lau jumpa time cuti ni kompom mengeng kisah lucu dulu2...
huhu...betapa rindunya seorg nurain untuk kembali ke zaman kekanak
dulu kami 6 sekwan...2 dh kawen...tggal la kmi 4 je...
mereka ni best tau...mereka enjoy je....senang nk d bwa jln
kali ni yati bwk sha skali.sha ni kwn yg sma nk jadi jururwt mcm yati.
hehe

hmpir 3 jam kami berendam dlm air.heheeh
dulu ain pernah bwk sepul g sini....
thun depan ada rncngn lg besar kmi 4 nih...
hrp2 menjd la....kna kumpol duit la cmni...jimat btol2..heheh
insyaAllah jadi..

ok smbung lgi cerita....
mula2 kami bli mknn dulu...biasa la kan....lau dh brendam kompom la lapar...
heheh
tp syg...gmbar ain tgkp sikit jer sbb mklum...mndi lg best tau...

ok jom lyn gmbr

time ni ain msih merendam kaki...nk pnskn bdn..
air jernih...kdg2 kaki kna gigit ikan kecil..heee
best,...lma dh x mndi cmni...




ni time mula2 smpai


mandi jgn x mndi




brendam makan.asal lapar jer naik atas g mkn.hehe



yg ni plak tempat yg ble d sewa kt sini







ckup smpai disini. lpas blik tu...ain mandi trus tdo. mana xnya....mcm2 aksi renang ain buat.kuak lentang, renang anjing, selam sana sini.pnat tau. dah rasa mcm dessabel dah.alah...yg drama duyung tu.hehehe

gmbar ain x ble ambil sebb seksi.hahaha

stylish award

Posted by aienn at 8:57 PM 3 comments


1 -Thanks to the sender of the award and linked this entry to the sender.

seorg nurain telahpun di tag oleh awek kwn saya yg bernama nisa. Terimas ye cik nisa kerana sudi memberikan award ini kerapa seorg nurain. Ain jwb ni ikut stail nisa la k.hehe...
ok saya telah mengenali seorng nisa ini di Kolej Matrikulasi Labuan. Kami telahpon di temptkn dlm kelas yg sama.then, tinggal blog yg sama juak d KML. Ada sorg kwn aienn ni ckp cik nisa ni mcm penyani nasyid..ngiahahaha....kmi rpat time kat san... byk rhsia o...hahahhaha.Alhamdulliah, pnjg gak jodoh cik nisa ni dgn org yg memuji td...haha...dah2....apa plak cerita kisah cinta org kt sini.hahaha

ok. yg pling mengingtkan ain kat nisa ni, dulu time ain nk msuk mktb, dia menanges..kahakhaka...ujung2 bertemu kembali kita d miri kan nisa? heheh

saya sgt terharu juga dgn cik nisa ni sbb dia tidak pernah melupakan seorg nurain. time kami berpisah lpas matrik dulu pun, sebelum msuk mktb, nisa x pnh lupa bday ain (T__T).ouh ttharu saya.....

rasanya ckup ni. kang nangis plak cik nisa baca ni nti.hahaha


2 - Share 8 facts about yourself.

kita mulakan dgn yg negatif dulu k

Fakta 1: Saya seorg yg cuai
Yup...semua kwn2 n family, n ex-boyfren, n boyfren tahu sal ni. Kalau makan tak tumpah ke tdung mmg bukan ain la tu. kakak ain pnh bgtau " kemana tumpahnya kuah kalau tak ke baju nurain"..haaaaa...kan.....nk sebut sal henpon jgn kata lagi la. kalau tak jtuhkn hp bkn saya lah itu..kdg2 pipi pun nk mkn jugak. then my boyfren akn tolong lapkan. heheheheheh...

Fakta 2: Saya tak pandai bersukan
Inilah kelemahan utama dlm hidup saya. dhla minor kna pulak PJK.Mmg terkeluar dri kotak pemikiran je. Cikgu saya dulu panggil saya ikan lumek. sbb saya lembik..huhuhu....nk buat cmna lg ye...

Fakta 3: Sukar menerima kekalahan
Ini pun fakta gak.lau aim x tercapai mmg ain akan rasa down sgt.kekadg seorg nurain ni kalau nk bgkit semula mmg pyh. time ni peranan boyfren n kwn n fmily sgt penting untuk seorg nurain.

Fakta 4: Seorg yg rajin berusaha
ni org ckap la..lau ain ckp ain x buat kerja mesti org x percaya. rajin ke aku ni?hehe

Fakta 5: Gemar menjahit
Yup...ni mmg nurain...lau masak kurg...lau menjahit ni ble la....
haha....pnh blajar menjhit kt giat mara, tp x smpai hbis...sbb nk msuk matrik sdh time tu. jd sijil pun tulis 4 bulan je.heheh
minat menjhit itu bermula sbb mak ain salu bwk ain g kelas menjhit kat pusat kegiatan wanita d kpg. Time tu ain kecik lagi. Mak ain blajar buat patung kura2 , penguin, n mcm2 lagi. ain pulak tolong gunting2 pola patung tu. sekarang minat tu msih mendalam lagi ain dh try wat bisnes online. alhamdulillah, mendpt smbutan gak...tp kdg2 x terambik plak....lgpun student ni kan susah skit. jd pelajaran tetap ain utamakn/ Bisnes time cuti shj.

Fakta 6: Seorg yg penyayang
Ha, yg ni btol sesangat. hahahah... hanya org yg sy sayangi je tau.hahah

Fakta 7: Tidak sempurna, salau buat salah
ni mmg fkta la kan...semua pun org begini.HEHEHE

Fakta 8: Gemar tgok muvi
terutamanya yg ada pelakon hensem mcm lee min ho yg sorg tu le...heheh

Fakta 9: Maluu tak bertempat
ni mmg selalu la.lau nk buat speech depan org ramai la pling xble...tp skrg dh ok sikit je berbnding dulu...camana nak jd cekgu nih...

Fakta 10: Kuat ketawa
ni mmg fkta.kekadg lawak seciput pun ain ble ktwa besar.bkn ape...kan awet muda tu.heheheeh

3 -Give this award to the others blogger who deserve it.
aienn tak tau nk tag sape..heee

Monday, December 27, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Posted by aienn at 10:27 PM 5 comments

1. Jadi Followers eqbalzack.com.(done)
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"(done)
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.(done)
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.

hmmm...aienn nk tag sapa eyh....hmmmm....EN. NAKAL la k..hehehe
sory ye encik nakal..hehehehe

5. Tinggalkan link anda pada entry ini.(done)


Tarikh tutup:
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan:
1.1.11 jam 11.11 pagi

momo and chicky

Posted by aienn at 10:54 AM 0 comments
ok...hri ini ain dh selesai membyr hutng,,,
hutng hndak buat finger puppet untuk haqeef sbnrnya....
aritu dia nampak finger puppet yg ain buat untuk projek seni dlm pendidikn ain...
tp yg tu kt mktb ain x bwk felt...so ain buat guna kertas je...

dn skrg bila dh ada kt rumah n ada felt ain buatkn dia finger puppet guna felt le...
nmpak cntik n thn lebih lama sikit...
nnti ble la akip main dgn baby ke, hani ke, boboy ke, awin ke....finger puppet ni kan...

heh...
jom kita tgok akip beraksi dgn puppetnya


muka babo



time ain ambil gmbr ni dia ckp dia ngntok.

so menjadila posing pura2 tdo..



ni dia momo n chicky



nnti2 ain buat byk lg untuk akip main2 dgn kengkwn k yg ni ain buat sejam je..heheh nnti nk buat kucing, katak , bear n mcm2 lg k.ble la akip men zoo dgn membernya.heheh tudoos~~



ni projek aritu.hehe

Sunday, December 26, 2010

can't take my eyes off a you..hehe

Posted by aienn at 2:16 PM 6 comments
untuk pengetahuan semua....bukn lelaki jk yg suka cuci mata tengok pompoan cntik tau!
kalau nk tau...pompoan pun suka tgok lelaki hensem....
mungkin skarg zaman memang dh berubah...tp nilah hakiktnya....
lau ada yg ckp xska tgok lelaki hensem ni mmg tipooo la kamuuu ito.hehe

slh sorg pempoan tu mmg ain ni lah...
kdg2 lau tgok muvie kn..berangan2 pulak jd heroin cerita yg melakon dgn pelakon hensem tu...
tp sygnya......knapa xda yg seirs mereka ini kt malaysia ni.....

dengn ini....ain akn pergi ke seoul korea suatu hari nnti untuk cari mereka ni.heheh
ahah,,,,
kekdg terasa tk leh nk tdo mlm je ingt2 plakon hensem2 ni tau....
hati ini terasa cair spt lilin shj bila tgok mereka2 nih.....

memang PENCURI HATI la.ngahagahaha

ok ada beberapa org yg ain mint sngt....

carta lelaki hensem yg memikt hati seorng nurain

1. LEE MIN HO....

kalau jumpa min ho ni ain nk ckp kt dia.....Hebatnya ciptaan Tuhan yg sorg ni..tu pon kalau dia x wat plastic surgery la..heheh
min ho ni nmpak kull je...tiap kali dia melakon salu msti wtknya susah nk di goda pompoan cntik...adaka lelaki cmtu kt dnia ni? tu yg buat ain gila sgt kt dia ni...tiap sdut pon hensem.dari kanan, kiri, atas, bwh...semua sdut pon hensem...uwaaa.aa.......nk sgt jumpa dia....
setiap drama min ho ni melakon mmg ain suka glak2...hahah





2. Paul Wesley

yg ni plak pelakon cerita vampire diaries...dia ni pun nmpk mcm xde perasaan je melakon lam cerita tu...hehe...memang kull la...hahah
lau jumpa paul wesley ni ain nk ckp....
paul, ada adik hensem mcm kamu x?ngeh3




3. Dao ming si aka jerry yan cheng ju

yg ni pon tak jauh sgt bezanya dgn lee min ho...muka grg n xde perasaaa. yup...saya suka org x de perassaan sb selalunya lau org yg x tunjuk perasaan ni lah yg pling dlm perassaannya..se
mcm gerek i jugak.ngahahaha..


4. Dude Herlino

meow2....kiut sgt jejaka endon sorg ni...heheh....suka2...like3x..





5.Wentworth Miller

pelakon prison break ni...




bila dfikirkan..ain suka lelaki kull....yg mukanya garg...n xda perasaan....sbb yg xda perasaan tu lah selalunya yg pling dlm perasaannya....heheh...ntah btol ke tidak...

muah3x...lap u ol...

okla....dh ckup dunia imaginasi smpai d sini...
kembali ke alam nyata...
=p

Saturday, December 25, 2010

patut B.E.R.U.B.A.H

Posted by aienn at 10:54 PM 1 comments
Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.”

– Eleanor Roosevelt

rasanya seorg nurain ptt tmpal benda ni d mana2.. supaya seorg nurain harus meningktkn daya keupayaan otak ciptaan Allah ini akan berkembang menjadi great minds...

InsyaAllah...


Friday, December 24, 2010

jwb tag

Posted by aienn at 10:59 AM 0 comments


A. AVAILABLE = gerek org blom mejadi ISTERI org

B. BIRTHDAY = 12.12.88 (cntek trikh)

C. CRUSHING ON = Jali (bukan nama sebenar) kahakahak

D. DRINK YOU HAD LAST = nescafe 3 in 1

E. EASIEST PERSON TO TALK = mommy...terasa comfort....

F. FAVORITE SONG AT THE MOMENT = kembang perawan...gita gutawa

H. HOMETOWN = Lundu, tnah air tercinta

I. IN LOVE WITH = again Jali (bukan nama sebenar) kahakahak

J. JUNGGLE = Sik phm juak la....

K. KILLED SOMEONE = nope, never, impossible~~

L. LONGEST CAR RIDE = miri-lundu

M. MILKSHAKE FLAVOR = chocolate + strawberry

N. NUMBER OF SIBLING = 6

O. ONE WISH = we wish u a merry chrismas..heheh...xdala...mok dpt phd b4 umo 35

P. PERSON YOU CALLED LAST = lynn ngegeh

Q. QUESTION = dh ckup amalan ka x tok ea???

R. REASON TO SMILE = yoh...byk ouh...

S. SONG YOU LAST HEARD = lagu blog sendirik

T. TIME YOU WAKE UP = sik tentu juak

U. UNDERWEAR COLOR = transparent (hahah)

W. WORST HABIT = suka tgguh kerja

Y. YOYOS ARE = 2 biji yoyo. bila plural ada tmbah s. jdlah yoyos...

Z. ZODIAC SIGN = Sgitarius

ok...dh jwb...makseh.....=))

hehe
tiada kaitan dgn award ye...
sesapa nk jwb...selakan...

Sunday, December 19, 2010

pulaPOL

Posted by aienn at 11:15 PM 0 comments

mukaddimah



dato jalan2
gmbar mukaddimah kdua


pulaPOL....
ape tu a?..heheh....ada kaitan dgn sePOL ka?haha
pulapol ni sebenarnya singkatan untuk Pusat Latihan Polis.maka terciptalah perkataan pulapol ni...
jd apa plak kaitan pulaPOL ni dgn seorang |N.U.R.A.I.N|? agaknya ya?.seorang nurain ni BUKAN merupakan bakal polis. heheheh...kompom xkn kna ambil punya

sampai sj sana.....org bukan main ramai lg tau....semua excited tengok polis tgh pdg kawad pakai bju seragam....

muka excited

dan telahpun menjdi profil picture d fesbuk.heheheh






baiklah...sekarang kita trus kepada topik utama
sebenarnya kami ke sini bersempena dgn tmtnya ltihan abg ain kt sini....
dulu abg ain kerja bomba...sekarang beralih arah jd polis plak....
alasannya.....aienn pun tak tau...minat kot....dan sekarang....ada 'juga budak yg terikut2 dgn aksi2 semasa berada d pulapol ni...(gmbar budak akan menyusul kemudian)


ni salah satu persembahan memperthnkn diri
salah sorg dri mereka ni abg ain lah...
dia duk depan sekali....tp semua mereka ni nmpak sama je
mula2 ssh gak nk detech mana satu...tp yg penting saya sgt terhibur...tetiba terberangan rasa nk jd polis pulak tgok nih...heeee...lyakkah aku?hahah
jgn mimpilh..heheh
yg ain ingt mereka ckap "move back sir" dgn pnOh semangt.hehe


yg ni plak kawad kaki....
mmg seragam...tetiba plak teringt time kawad pengakap sem lpas...
mmg hampeh la...hahah

gmbar kami...




ni plak abang polis dgn gurlfrennya aka bakal kak ipar..hehehe




move back sir!!!

sekarang kita tegok plak aksi lucu budak berangan nk jd polis...



tabik spring n kawad budak kecik



Dan sekarang.....blelah kita melihat pulak semua gmbar yg ain sgt suka...
yg lain....mls nk uplod..hehehe.....


yg ni ain pling sukaaaaaaaaa......


c ngegeh ini....


my bos my hero.hahahah





bila tgok2 blik...gmbar kmi plak yg lebih dr gmbar yg septutnya..
ngahahahah....


baiklah...sekian untuk hr yg inda , ceriat 18 dismeber ini....
tamat: 00.15

beautiful event(its all about HIM)

Posted by aienn at 10:11 PM 0 comments
hye semua....
ni ain nk bgitau...ain hepi sebab...ain nk rehat n dh ttp order....
ni dh xde kerja nk update blog...
heheh

semua ni sal event yg mana ain x ada d rumah....
tp x mengapa...
tgok picca pun okay....

kita mulakan dgn birthday party untuk haqeef yg ke5 thun k...

kek ben1o secret recipe...yum3....



Potong kek...mkn2...



then bukak hadiah...eeee....gelojoh tau!




kalau la ain ada masa ni....ain nk bg apa ek?
heheh....

dan kemudiannya......graduation day akip juak
heheh....dpt no 7..hahah

xpasti plak ekspresi muka apa ni


senyOm kambing gurun



bersama geng2 nakal


xdpt nk uplod byk...
lmbt nk tggu....perut ni lpar tp skrng dh pkul 23.12pm dh...
hukhuk....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal