Facebook Badge

shopping jom =)

Wednesday, April 28, 2010

*mini purse*

Posted by aienn at 9:31 AM 5 comments
oppp CHOT!!


khas untuk mereka yang gemar ke koperasi...
haha.... untuk simpan duit sikit2...
sangt comel...
hoho

memandangkn wallet aku dh lunyai.....
aku terpaksa buat wallet sendiri...

hehe... ni dia...
pkul 3 aku tido nk siapkannya....


cdar sebagai hiasan sahaja


aku buat sebesar kad bank n IC
ble ku mbak g pante lak...hehe

Monday, April 26, 2010

-bila hati meng-garu2

Posted by aienn at 10:18 PM 3 comments
yah...
topik yang agak menarik....
bila hati meng-garu2....

phm x?
haha...
mksdnya perasaan yng nk sangat2!!!
penah rasa x?

sejak dua menjak ni...
aku try jer thn hati nk buat ni...
bila dh lapang sikit...
aku buat truzz.....

ni dia antara yang aku tak than nak buat....


yang ni aku baru buat tadi....
kurgkan tension bha....
aritok rehat..
sok polah keja gk..
hehe

pandangan depan



setelah digantung pada beg adidas kesayangan



yg ni untuk seful .....
gntikan yg lamanya.....



yg ni keychain untuk bdaynya ria...
jadi 2s ..stands for Super Saiful

jahit menjahit jdi kegemaran aku kerana
btul2 buat ku hepi benda ni..
tmbah2 lgi bila org sts guna biarpun dah rosak...
ehem2...
sapa tu eyh?haha


terhru,... (T__T)

Family, friends,boyfrens,girlfrens...thanks for supporting me
iloveyouall
muach!!

Friday, April 23, 2010

*ciuman paling romantis*

Posted by aienn at 8:23 PM 0 comments


pada hari ini....sehari suntuk aku blaja teknik ciuman ni...
susah btol ni...
kna buat smpai dada kembang...
penat aku buat...
sampe2 sa mok semput...sik smpe satu kitaran pun aku dh kepak doe!

yg pling ptg...guna teknik DR. ABC dan LLF
D-danger
R-respond
A-airway
B-breath&blow
C- circulation

langkah 1
cuba panggil mangsa
dialog aku..."encik hensem, encik dgr tak?ble dgr tak?"
tepuk2 lembut bhu mgsa
kemudian...LLF...lihat mgsa samada bernfas atau tidak dlm 5 saat...
jika tiada respond...hubungi ambulans segera




Langkah 2
dongakkan sedkikit kepala mgsa untuk membuka salur pernafasan
masa melakukan hembusan...buka mulut luas2....
hembus sehingga dada ptung mengembang....
yg aku buat..kurang kembang..tak cukp hembusan....
dada aku pulak rasa skit..hoho..
dua hembusan dh cukup....





Langkah 3
cari bhgian tgh dada mngsa...
dua kaedah....mls mok crita...sensored .. n please..dont try this at home k...
cri bhgian dada yg tngah antara hujung sternum dn tulang dkt leher....
kita tekan 30 kali...
yg aku ble buat...2 kali jak...lngkah 2 dan dua..
untuk kitran lengkap..kena buat 5 kali langkah 1 dan 2 berturut2


cpr ya bukan ciuman pling romantis k..
cpr ya mksdnya cardio pulmonary resuscitation

****************************************************
part kali ni pulak untuk pertolongan cemas time luka or patah or terseliuh...
betapa bergunanya skaf pengkap yg digntung2 tu...
haaa...

ni narrow and broad bandage


ini aksi2 aku menjadi jururwt sementara

azi luka tgn




amoi cantek pth tgn...kita balut sana sini



tengok jari amoi ya..ada peace gik..haha

lepas luka tgn...azi pth kaki gk....




angkat rmai2...

wah..byk aku dh blaja..
seronok.......
tp penat sikit..
sgt berfaedah hariku arini,,
xoxo

Sunday, April 18, 2010

*aien suka gmbar2 ni*

Posted by aienn at 1:27 AM 2 comments
ini merupakan hasil fotografi hari ini.....
lokasi..esplanade.....miri..swk...
tiada kerja...jadi..saya mencari kerja....
saya sangat mengagumi keindahan alam...
hoho... santek kan....




sebelum edit dan selepas edit....





sebelum dan selepas di editkan...





Yang ni plak....hari kokurikulum...rabu..... selepas edit itu dan ini... hasilnya....



ini gambar pengntin baru...hahah








terimas kepada yg telah mengedit gmbar...
edit lagi nnti keyh,...hehe...sukeeeee

sa model jak..hahah
pasan!



*hepy belated birthday*

Posted by aienn at 1:08 AM 0 comments
|bday happy-27thun|


ini adalah keychain...
sapa yg nmpak mcm baju..
ada mslh la ya...hahahaa

assignment dah hntar...

kerja dh kurg...
kain dh byk...

jdi...
atas permintaan kak long...
aku hadiahkan sebgai hadiah birthday...
biarpun agak lmbt...
hehe
hope u like it...
( ^ . ^ )
tauk ku nya suka ya..haha

aku sa aku ada tema untuk bizness aku tok...
mottonya...:

*needles art...

spreading the love through a craft...*

haha!!
ok la nak?

kwn2 yg lain...sbr mennti k...
aien mash mhu brehat sebentar...

Wednesday, April 14, 2010

|s.h.o.r.t update|

Posted by aienn at 12:58 AM 0 comments
Assalamualaikum org kpg..

Tengah org len bz buat assignment...

aku pulak....updte blog..

heee.... xpa...
kita anggap sbg release tension k...


ni..aku nk tunjuk ni jak....

tjuknya...
kaler of my life katanya....
hayati btul2 ayat n gmabr itu...
mengharukannnnn
hahah
gerek aku edit sbb aku xpnde edit gmbr... haha



sekian jak

Friday, April 9, 2010

i want! i want! i want!

Posted by aienn at 1:38 AM 3 comments
:hohoho:
aku mau kereta ni!
kaler pth pink!
pastu mau tmbah glitter2 sikit...
best btol kalau btol2 ada....
tunggu aku kerja nanti aku bli...
kalau tak mampu pun...
yg mcm gaya ni pun ok...
aku dh cop kelisa itam abg aku punya..
heheh




Description


buat masa ni...
aku hnya mampu bli kereta mainan jak untuk adik aku



yg ni....
sentiasa menjadi inspirasi aku..
diltak atas meja spya aku salu ingt...
aku mesti dptkn jugak mini cooper nnti
*kalau "dia" berjaya jd biznes man nnti la*



haha
aku mmg btul2 nak...

Lepas tu...
akan aku jadikan motor impianku sebegini!

temanya...Hello kitty...
tp nak kaler pink lembut n putehhhh...
aku likeeeee sgt
yg mcm ni....


Yang ni akn aku patikan
btul2 realiti

Wednesday, April 7, 2010

*Aku nak Tukar BF baru!!!*

Posted by aienn at 3:05 PM 0 comments

( - . - )
Maaf sayang.... ='(

Description

Yup...

Kau mmg setia.....

Sgt secocok dgn aku.....

Mana aku pegi...

salu jak kau temankan....

Tapi mlgnya....

Aku mmg perempuan jhttttttt!!

cepat betul aku bosan dgn korg semua....

Rasa-rasanya...

pling aku tahan pun 2thun jak...

Lepas tu aku MESTI akan cari pengganti....

Aku dah lama fikir benda ni......

tapi tiap kali aku nk tukar..

Ada jak halangan nya....

Yalah susah kan.........

Tiap kali aku nk pergi tinggalkan dia...

Mesti tiap kali jua dia yang dulu tinggalkan aku.......

Bila aku kira2.....

Dah 5 kali dah aku tukar .....

4 daripada 5 tu...

semua abang aku yang perkenalkan...

semua pun tak menjadi....

Abg aku ni pun satu....

Aku bukan boleh dipujuk cmtu cmni...

cepat je aku cair......

Sebab aku ni mmg...

Aku mmg JAHATTTTT...

Padanla tiap kali aku tukar, tiap kali juga org marah

Sebab, mkin lama, taste aku makin melampau...

Nak yg pling kacak n paling bagus jer...

Orang suruh aku tukar yang biasa2 jak..

Aku tak mau.....

Dan sekarang......

Sapa nyesal?????

Aku juak........

Huhuhuuhuhuhu...

Minta maaf byk2 ye Erick......

Aku terpaksa pas, bagi adek aku...

Sebab aku jtuh chenta dgn orang Baru.....

Nama dia....... NOKIA E71...

Biar apa pun jadi...

stkt ni...

dia yang terbaik..
hehe
Ni abang aku perkenalkan....
hadiah arijadi aku yg ke 18

Time tu dia nk pg training bomba..
takble bwk henset...

so dia pas kat aku..
heheh
speaker rosak sebab aku salu pasang music kuat2
ujung2 bisu hp tu

Yang ni pun abang aku bagi..
dia bagi sebb aku dah bosan dgn yang ngage tu...

Biarpun murah..
aku ttp suka.....

Aku dh tukar jadi kaler pinkkkkk

rosak sebab salu sgt menjunam atas lantai

Lagi....
Abang aku hadiahkan..

Adaka ptt dia cbar aku...

kalau dpt msuk institut perguruan,....

dia bagi ni....

Skali dpt...

kan dah melayang ko punya hp yang baru dipakai 6 bulan ni...

Ha...jgn berani lagi mencbar aku bro! hehe


Yang ni merupakan yang pertama aku bli dgn duit sendiri......
Dua thun lepas......
birthday kwn aku..

n bli sama2 dgn boyfren sbnar aku time tu.....
Bukan main hep aku dpt yg ni....

kaler pink lagi........
2 thun aku guna......

byk sejarah hp ni..
hehehhh

Pastu aku bagi kat adek aku.....

Yang ni sgt mengncam......
trus aku jtuh hati nak bli.......

sot eyh....

sggup aku berjimat lepas ni...

hehehe
tp syg..

sebb....

aku terpaksa ambil kaler chrome...

Bukan apa...
ebab.......

yg putih dh abis stok...

tak sabar punya pasal...

aku ambik jer.....


Ni salah abg aku jugak ni
sapa suroh gatal suroh aku tkr hp...
kena lgi org mcm aku ni..
mana boleh.......


....Jgan buat selalu....



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal