Facebook Badge

shopping jom =)

Sunday, February 27, 2011

cuti sekolah bersama adik

Posted by aienn at 10:30 AM 0 comments


ble diguna pakai ni..heheh
=)

Friday, February 25, 2011

nyumNYUM

Posted by aienn at 9:40 PM 0 comments
baeklah...
menu saya dan rumet saya mlm ni...
ikan tenggiri stim,
ayam goreng,
sup tofu tlur
ulam kubis
syur sawi msk sos tiram....

wahhahahah...
knyg o....x smpt nk disentuh ayam tuh,....
kyg sgt....
arini first time ain wat ikan stim...
atas tunjuk ajar sifu....menjdi la jugak....
tghri td pun mkn ni gak....

dgn rasminya,,....
ikan stim menjadi mknn kegemaran saya..hehe


aritu ain nk blnja sepul mkn sbb dh tungkus lumus aturkn fifi,
tp dia ckp bgus msk je....
jd ain pun mskkn ikan tenggiri stim ni untuk saiful n geng serumah diorg skali lah

jom tgok ain msk...













tara...dh siap....tggal nk mkn je lagi



separuh ain dh htr rumah jiran lot 930
hehe

1st praktikum S.K [S.E.N.A.D.I.N]

Posted by aienn at 1:55 PM 0 comments
entry kali ni plak ain nk cerita sal sekolah pertama ain untuk praktikum kali ni....
nama sekolah ni sk senadin.....

semua gmabr ni hasil dari ihsan google....
ain x pnh lg ke sekolah ni....
memndgkn ini prktikum pertama,,...
perasaan excited itu mmg xble nk dielakkn....
smlm ain eskep kuar kelas jp nk tgok senarai prktikum ni....

tgok2....sekolah kedua terjauh ....waaaaaa....................
mcmana ni...
lrt ke saya nk naik moto jauh2 tu.....sdgkn pg emart 30km tu dgn sekadr menumpang saja pun dg sengal bontot....inikn pula nk tunggang moto pagi2.....

im IKAN LUMEK remember...
huhuhu....
nvermind...i take this as a challenge...
nnti posting lgi jauh mungkin...
jdi ini skdr smpingn shj sebenarnya..


smbung celoteh lagi....
ihsan dr google jugak....
aien baca purata murid satu kelas lebih kurg 40+
waaaa...terasa mau menangis mengetahuinya....
saya yg berbadan agak kecil dan suara yg xkuat ni...ble ke ajar kelas besar cmtu....
wahahaahahahahhahahaahahhahahahahahah

ketawa dlm tangisan je rasanya ni...










waaaa...lgi satu yg nak diadukan dalm diary comel ni...
mslh pendapatn...
minyak naik o......
kna jimat hbis habisan le nmpk gayanya ni....

tp yg syukurnya...prktikumfasa pertama ni hnya sebulan
lau kna tpt jauh2 untuk yg fasa kedua dan ketiga nnti lg parah tau....sbb tempt prktikum lg lama...


xpalah...saya jnji saya akn berdikari
benda2 sebeginilah yang akan mendewasakan seorg nurain...
percayalah....ada himahnya..
terima ksih.....

trnsformasi pertama untuk [F.I.F.I]

Posted by aienn at 1:23 PM 0 comments
ok...semlm ain tkr cover set baru untuk fifi...
tp bkn ain yg tkr....saiful yg tkr,.....
tp yg menyesalnya......tkr cover set tu mcm x tkr je sbb kaler ttp sama....
bapak i x bnrkn i tukar kaler fifi...
dia ckp tkt ain kna sman, nk tkr green card lagi...mnyusahkan je dia ckp...

saya, sebagai anak yg baik pun mendengar nasihat dia...
tp kalu ditengok balik, mcm xda tukar cover set lgsung...mcm tkr stiker je...
waaaa......menyesal ain tau...
tp xpe....dgr ckp org tua ni byk hikmahnya...(nk pujuk aty je snanya)

ain nk tkr kaler jadi kaler pink putih....
tp hujung2 ain rasa elok tkr pink itam je lah....

ini baru transformasi pertama untuk fifi tersyg,....
2nd trnsformation nnti akan ain usahakan....

terima kasih kepada fifi kerana byk mnaburkn jasa selama ini...
jd ain kna la bgi make up sikit untuk fifi...hehe



ni rupa fifi yg baru





ni rupa fifi yg lama sebelum plastic surgery


ni org yg bertanggungjwb






yer...terima kasih...nnti i blnja mkn...heheh

Wednesday, February 23, 2011

saat2 malam begini

Posted by aienn at 11:07 PM 0 comments
saat2 malam begini...
memikirkan itu dan ini....
mengapa asyik jadi begini.....
selalu sahaja terjadi....
setiap hari menjadi tragedi....
yang pastinya tidak diingini......

saat2 malam begini....
selalu terfikirkan tentang diri sendiri....
tentang apa yang akan terjadi.....
di kemudian hari....
adakah masih lagi begini....
sedih itu sentiasa menemani.....
walaupun diri sendiri....
tidak juga mengerti......

saat2 malam begini....
perasaan rendah diri suka saja berdiri di sisi....
kerana tahu kelemahan diri
tapi tiada peluang untuk memperbaiki diri......

saat2 malam begini.....
mnyedari akan kelmahn diri
sedar juga akan kebodohan sendiri
kerana setiap kali pun tetap begini....


org jahat akan sentiasa dianggap jahat, buat baik pun ttp jahat
cuba berubah jadi baik pun tetap juga jhat
org baik lau buat jahat pun tetap juga baik....
agaknya memang begitu tahap penilaian manusia terhadap sesama manusia...
semakin membesar semakin aku memahami ragam manusia sebegini....
terimas kerana mengajar erti hidup yang sememangnya bukan mudah untuk dilalui....

peace~~

Tuesday, February 22, 2011

jom join festival filem pendek

Posted by aienn at 11:17 PM 0 comments


Serlahkan bakat tersembunyi anda sekarang!!!

saya, selaku AJK Pendaftaran n publisiti festival filem pendek Minggu Bahasa Inggeris ingin menjemput anda semua untuk menyertai pertandingan filem pendek ini...

cerita hantu boleh, cerita cinta boleh, cerita komedi boleh, cerita ganas boleh, iklan boleh....
mcm2 ada~~

Minggu Bi ni jrg2 sekali diadakan....seronok gak lau ramai2 join...
bkn selalu pun kan.....
jd apa tunggu lagi...
kepada warga IPS yang berminat
mari kita "mengontek" mamora...


video

enjoy~

Saturday, February 19, 2011

sengaja menggedik

Posted by aienn at 5:30 PM 0 comments

eaaa.....gli plak dgr title post yg bgini...
heheh
ok..manicure ni aienn soh rumet aienn wat dikala bulan mengmbang penuh untuk seorng yang bernama nurain.
saja jer suka2....nk try je..hehehe
lps ni pdm balik...

latr blkg tu plak namanya oppa yg comel~~

mula2 nebeslak tkt ada org x ska..ekekeke

separuh drpd rupa blog english saya yg comel

Posted by aienn at 5:00 PM 0 comments



comel ke x?hehehe

ni blog english ain tau.selaku bkl guru english yg xbrapa nk mahir, kehadiran blog ini adalah amat penting untuk mengimprovekan english seorng nurain...huahhhhh
tp sbnrnya nmpak x profesional...kompom kna komen nnti..hehe

but i dont care,...coz i'm lovin it so damn much...
seriously....heheh

Sunday, February 13, 2011

3 thun sudah

Posted by aienn at 10:28 AM 0 comments
assalamualaikum shbt2 sekalian...
ok hari ni ain nk cerita sikit sal semalam...
ok semalam hri yg penting la jugak...12 februari 3 thun yg lepas...
tepat pukul 7.28pm, ain tlh pun berkapel dgn saiful.
xda smbut2 mcm thun2 yg lepas...byk urusan semalm...
semlm g rumah terbuka dr hu,
then ada mkn doa slmt rumah, sekali dgn rumah saiful gak~~
ok la tu kan....hahah...

nk wat sedikit refleksi kt sini...
mmg byk penglaman la jugak dh ni
masam, masin manis, lemak2, pedas...byk gak dh rasa ni
eyh, hrp2 menjadi smpai ke nanti la...
org ckp cinta mati biar sampai mati, jgn sampai ke lain hati...



maki kita flash back lagi 3 thun yg lepas...
buka2 n tgok2 gmbr2 lama2 dulu kala jom

ni zaman mula2 gerek2 dulu...
time ni suka la sgt pg pntai...zaman ni saya pipi tembam.dia pipi kurus







yg ni pict time 1st time dating


zmn ni gak zaman gila tgok wyg...




saya paling suka ini
dia lukis







yg ni thun pertama
muka saya pulak ketembaman



sa bersanding jak..nguahahah






tahun ni kedua smbut kt bintulu

cari2 gmabr x jumpa...huarghhh!!


tp xpe.gnti pict ni lah






dan ini plak gambar2 sekarang~~
muka pon dh sikit berubah...
matang dah kot..hahahah
tp skrg dia yg pipi tembam, saya pipi kurus









dan yang paling penting.....10 thun akan dtg nk dpt sorng yg bernama darius ..ni muka dia...
hehe...ambil dri entry yg lma2 dulu kala...





dan pesanan untuk awak...
kalau awak terbca lah ye...

saya selalu pk...awak rugi dpt saya.saya yang untung dapat awak..
awak lah hero superman saya..huahuahua...
tolonglah menjaga saya yang clumsy, cuai, comot, pelik, sukar difahami, keras hati, xda sopan santun lg x cantik ini.
Terima kasih cinta~~
waaaaaa sedehnya~~~~
nk kawen cepat..hahaha
awak x tau ke saya hepi sgt ada awak??

Friday, February 4, 2011

xjdi niah borneo rainforest jdla~~

Posted by aienn at 3:47 PM 2 comments
EDISI CUIT-CUIT MIRI
hehe


muka hepy coz dh nk smpai lepas kebas punggung naik moto hmpir sejam






team bermotosikal
ngehngehngeh

sbenrnya plan nk pg resort kt niah tp tutup lak...
ujng2 pg dekat2 je...naik moto....
sponsored by adelina....hahah...
thnks del....

ni muka hepy dh smpai...jln mun mencbar...ada berbatu2



DAY 1

jalan2 sekitar~~

cntik permndangn sini...
xrugi pg cni..

ni blik kami...yg blakng aienn tu



ni tasik depan chalet kami







yg ni kami nk pg boating
smbil nyanyi2 lagu row2 row ur boat







yg ni plak swimming pul kanak-kank...






lepas penat jln2
main pool plak...aienn lntk je






b4 pergi night walk




DAY 2

pony ride n flying fox...
benda yg dh lama aienn teringin nk try...n at last....yeay..




Time naik pony ni ain tkt sgt sbb terbyg tgok dokumentari animal disaster
mana tau kot2 kuda ni dtg gila blari sana sini..mataila saia...
syukur xda papa berlku.
nama kuda ni boy,nama gf dia mira.
dgil btul boy ni tau





yg ni pict time nature walk...
seronok...ble tgok mcm....ada gak buah plir kambing.hahaha...





yg ni plak time bg ikan melompat2 dlm boat.







ok~~
ckup2 la yer...heee

next time nk g niah plak....
weee~~




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal