Facebook Badge

shopping jom =)

Monday, December 26, 2011

merry X.M.A.S. hohoho

Posted by aienn at 9:33 PM 0 comments



heheh...
hohoho...

dgn ini seorg nurain ingin mengumumkn bhw...
sejak berumur 23 thun ini, inilah kali pertamanya saya pergi jln xmas...hohoho
mungkin skrg umur dh mkin naik, jadi berani pun meningkt kot...
apa pun..sya hepi..heheh

salunya diorg jk dtg raya kerumah,
kali ni nk gak jln g rumah diorg...

dan dengn nekadnya saya dengan anak buah n adik saya trus ride ke sana...
heheh/...
risau gak hujan n bnjir..
tp syukurla...segalanya dipermudahkan...

apapun...thun depn nk pg lagi.heheheheh
tp byk cerita yg x smpt nk dicerita...tkt hujan trun...
kejap je lepak...

nila first time jln jauh cmni kt lundu ni...
lau kt miri biasa dh..bluerkk...hahah


pengekot setia!!


thnks angela..!!

merry xmas!!

p/s pict raya nntila uplod k.heheh

Wednesday, December 7, 2011

sebhgian dripada usaha cuti ini...

Posted by aienn at 12:48 PM 0 comments


heeee...updet sikit jk keh...lak updet gikkk

Monday, December 5, 2011

regatta [B.E.K.E.N.U] 2011

Posted by aienn at 9:04 PM 0 comments


hye semua muanya!

hri ni seorg nurain akan menceritakan mengenai regatta aka lumba perahu kt bekenu ain pegi b4 balik lundu aritu....
almklumla boring dhkn...
syg blog ni sunyi sepi tiada dilawati....

lps ni ain jnji akan updet selalu...
bkn apa...line slow....sush nk uplod...tula mls nk updet...
skrg dh guna gadget lain laju sikit...
hahahah

pd hari berkenaan panas yg tersngt, saya telahpun pergi bersama gerek kesayangan dengn motor kesayangannya berpanasan merentasi jln raya yg kepanasan dn jauh..menjadi cacing kepanasan....
gerai bukan main byk lagi....serius byk ....
lpas tu terbeli la topi, terbeli la shawl satin...
n terasa seperti mem sahaja di hari itu....

dan setelah itu, pergi redah je kenduri org wlaupun x knl(ikut geng moto)
n trus dpt rezeki dan terus pun mkn....
hahah...
dan setelh kenyag, terus juga meninggalkn bekenu dan blik semula ke miri dalam kepanasan yg sama seperti tadi...


ok itu shj....
gmbr uplod sikit jk..hahha






dan gambr ini adalah gmbr curi dan kemudiannya menjadi profil picture dan akhirnya saya curi dari facebook.hahahah


Sunday, November 27, 2011

memory 2nd [P.R.A.K.T.I.K.U.M]

Posted by aienn at 11:37 PM 1 comments

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...
waahhh....rindu sgt dgn blog ni....
serius lama btol xda updet apa2....
hari2 yg dilalui sgt mencabar....so ain xda feel lgsung nk updet...
skrg almklumla dh cuti....
jadi hari2 berlalu dgn amat smooth sekali...
makanya....kerinduan terhadap blog ini dtg kembali...

satu benda ni la yg ain sgt2 nk updet buat sekrg sebelum memory ini terhapus terus dari ingatan...
yup...apalagi kalau bukan prktikum fasa 2 ni....
kali ni ain sa better daripada prktkum pertama....
ain x menghrpkn yg ce,erlang, cukuplah sekadar ada peningktn...
ain teringt something,.....
ain adala mengadu sikit2 kat dia psl benda2 putus asa nk mengajar ni...ain ckp...
" no matter how hard i run, i will always stuck at the same place"
then dia pun try bg kata2 perangsg....sapa suruh berlari....berjalan cukupla...
bila difikirkn balik...betul apa dia ckp...
buat apa nk berlari..berjalan pun ok apa...asalkn jgn pernh berhenti...
betul sgt ckp dia...putus asa itu mmg perangai seorng nurain....
hmm....semua org berjaya dh byk kali pun gagal....ah...dah sudah....

jom lyn gmbar...





with kak nadia




..small gift untuk semua student ain...
siap dgn nama2 sekali





praktikum kali pon byk gak yg mencabrnya...tmbah2 lagi time puasa nk mngjr pj...
observe bersama ain kna pulak tghri...
rasa nk pengsan je time tu...
nasib je x pengsan...
anyway....i enjoy mengajar kt sana...weeee





semua pon dpt...


with kak rabillah

yg ni plak with bebudak 3a...
ain ajar mereka pj



lastly with kak mordi...
thanks byk2 sbb byk bimbing ain kak...
sory kalau ada buat slah...
mklum...ain ni slow sikit..hehe



Saturday, July 30, 2011

J.P.J TEST

Posted by aienn at 12:39 AM 0 comments
assalamualaikum semua....
dh lama tol ain x update blog kan...dlm 4-5 minggu cmtu dah....
ain sgt bz berpraktikum...
segala tumpuan ain adalah untuk RPH, S.K SENADIN, MATEMATIK, PENDIDIKAN JASMANI, TAHUN 2A, TAHUN 3A, JURNAL, RELFLEKSI, ALAT BANTU MENGAJAR, blablabal...

huaaa...lau difikirkn, seriusly sngt2 singkt masa ni...
bru sedar, byk lagi perkara yng tak terbuat selama ini...
byk masa dihabiskn unutk kerjaya...
tp kna gak terima hakikat, dh nmanya student, rasanya ini baru sahaja permulaan kepada tugas guru yang sebok...

seriusly, semasa menulis ini,ain ingin mengadu lebih byk lagi,
tetapi tgn n mata ini sudah penat menghadap komputer dan rph...
jadi biarla k...

baeklah...semua tu tadi sekadar intronya shj,
skrg kita pergi kepada isi cerita
pada 28 julai iaitu semalam, ain telahpun rsminya mendapat lesen memandu...
hepi giler....balik2 tu terus g kdai refleksologi untuk mereward diri...
selama ni teramatla letih pergilatihan memandu.
dr sk senadin direct trus ke tpt blaja...mmg xda masa nk rehat...
tetapi lahmdulliah, semua itu berbaloi dan ain telhpun berjaya mendaptknnya
selama ini tak tersangka akan mengmbil lesen seawal ini....
sgt2 bersyukur...


ni dia..

masa nk naik bukit tu pling mencabar.masa wat ;atihan pun ain kna turunkan hndbreak guna dua tgn...guna satu tgn tak ckup kuat....bhy btul time tu..nyaris kereta nk trun blik.Pegawai JPJ yang bertugas ti pun ckap "FUHHH!!"time skit lagi nk trun tu. tmbh lagi dia plek sebab ain guna dua tgn....agagagaga////nasib baik 3penjuru yang ain selalu kena garisan aritu tak kena....huhu..berkt bismillah kot..hahah...

time ujian on the road tu plak, muka pakcik JPJ tu bukan main lgi tegang
ain buat2 kul je tp hati Allah ja yg tau...
ain try2 bawak pakcik tu berckp2....hahaha...menjadi gak teknik ain kali ni...
dia kata.."Bnyk2 org aritok, aku cuma kelaka ngn cikgu sorng jak.nak lain semua tkut.

naaa....kan....saya sungguh ajaib pada hari berkenaan. Lau dgn org yg x biasa, ain mmg x byk ckp. Tapi kali tu nk ilangkn neves, ain lntk je....menjadi gk teknik buat2 peramah tu.hahaha

mksudnya disini, lau ain sntiasa buat begitu pun ok juak dh..hahah...

apa pun, saya masih lagi berada dalam MODE yang tersangat HEPY giler time nih....
mungkin bg org lain mmg biasa tp bg saya yng slow learner benda2 prktkal sebegini, mmg sgt2 mengmbirakan.

haáh, ada satu lgi nk diceritakan disini,
arini ain pakai baju baru yg saiful bagi...
pakcik JPJ tu ckp, "Baju baruka?bng masih g berjuntai"
hahahaha...memang i salute you la pakcik...mmg bijak sekali !!!!
sepul pun pakai bju yg sama..hahaha...=p


baju baru itu

baiklah...ntah bila lagi nk update pasni...
till we meet again...

with love:

ainkusayang

Friday, June 24, 2011

hasil hari ini

Posted by aienn at 8:52 PM 0 comments



aha...ni hasil aienn hari ni...
tadi ada pmeran kt blik bestari....
my mentor pun soh try wat beg kt sini...
kami pun apala lagi~~
hahaha...
tpi btul2 seronok tau!
alt2 semua dh ada...tggl nk jhit je lagi...
tp syg...material sgt sedikit...jdi buat je design ikut mana2 yg ada kt sana....

yg pnting...enjoy...

cua tgok muka tkun ni....lau study xda lgsung wat muka tekun cenggini....
hahahah...









ni hasilnya






anne mpun



lydia mpun



nath mpun



adel punya



aien mpun

oklah...cau!

Saturday, June 18, 2011

abis sudah~~

Posted by aienn at 11:19 PM 0 comments

picca mukaddimah


berdasarkan tajuk entry diatas....
memndngkan esok mo blik miri dh.....
jd akhirnya saya ingin menceritakan sedikit sal cuti yg telahpun mau habis ni....
sekrg saya dalm mode yg sgt mlas bercakap...
jd kali ni lebih kepada gmbr lah k...

kami bercuti2 ni 5 hri 4 mlm....
spnjng cuti ni...
i mmg xnk rehat ....jln smpai habis....selipar pun nipis...
hahahaha
borong byk tdung, tshirt, jeans...eh..memacam la...
smpai bergmbr pun dh tak lalu...
mlm2 time tdo kaki terasa mau ptus jk....huhuh
tu la sikit je hasil gmbr yg ada~~
naik keretapi...eh...bykla nk cerita...

tgok picca la jom..
haaa...satu lgi nk cerita...
time bcuti ni bjln jua sama bkal kazen...ngagagagahaha
malu2 dia sama lecturer dia...
hmpeh budak tu...hahah

duit pun mengalir mcm air!~~
blik swk balik....pokai suda~~~

ahah..lgi satu...sma flite gak ngn nora danish n botak cta juvana.
time tu mereka blik dr sure heboh....

dh2...pnt2///tgok picca lagi...

















iloikeee









Friday, June 3, 2011

terbaik dari [L.A.D.A.N.G]

Posted by aienn at 10:19 PM 3 comments


gambar mukaddimah
budak ni nk jugak upin ipin

assalamualaikum semuaaa....
dalam mode cuti niiiii,
lau tak mkn sedap2 mmg xsah la kan....
disebabkn kebosanan, jadi terpegi la ke satu laman dekat fbuk ni....
dsebabkn kami adik beradik ni mmg penggemar coklat sedunia....
juga disebabkan oleh pengaruh adik sebaya,....
maka terorder la coklat dari village bakery ni...
kebetulan pusat tpt org buat ni dekt je dgn lundu, sematan,
so x saborla nk mkn...tgk gmbr pun dh meleleh ouh.....








inti coklat lolipop ni nestum n cornflakes...
mmg sedapppppppp
terbaik dr ldg lah...

jom redah sini village bakery

Saturday, May 28, 2011

setengah [G.I.L.A]

Posted by aienn at 5:48 PM 0 comments
dengan ini, saya melaporkan bahawa sejak 9 jam yng lalu,
saya bersendirian di rumah
semua org telahpun balik ke kmpung halaman....
saya yang lambat membeli tiket telah balik paling lambat daripada org lain

dengan rasa dukacita dimaklumkan,
keadaan saya di sini ok2 saya
tp agak bosan ....
ada sedikit perasaan tkt menghantui diri....

saya tak biasa tggl bersendirian...
saya jujur mnegatakan bahawa saya tidak tkut pada hantu
tp saya tkut pada manusia berhati hantu

saya bersyukur kerana selamat hingga sekarang....
1 jam setengah lagi saya akan bernagkt ke airport.
saya sengaja dtg awal kerana saya tak mau tggal sorg2 kt rumah

pengajarannya kat sini, jgn pnh bli tket blik cuti lambat2....
lagi satu...mesti bli tiket hati JUMAAT
jgn bli hari SABTU

kalau nk jadi mcm saya blela bli tket hari AHAD.
haha...
saya benci perasaan begini..hahah

rasanya byk sgt dh rapuan ni....ni saya nk uplod gambar yg teak berkaitan,,,
lyn je la k..









mok juak ngeso gerek..hahaha
ngegeh juak
JOKOJOKOJOKO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal