Facebook Badge

shopping jom =)

Tuesday, December 8, 2009

~dunia kita semakin hari semakin tua~

Posted by aienn at 12:35 AM
aku sebenarnya tertarik dengan berita baru2 tok...
dekat Pahang...Bukit Tinggi mun sik silap...

berita dari tv3 ya padah...
berlaku gegaran pada skala ritcher 2.5 dekat kawasan bukit Tinggi ya...

and ble jadi gegaran ya akan bertmbah kepada 7 skala ritcher menurut prof di UiTM..

then aku mula teringat akan kiamat...
sesetengah org padah...
Malaysia bebas dari sebarang bencana alam..
jgn terlalu kompom k..
coz before tok pun ada berlaku tsunami..

kan Malaysia bebas tsunami..
jadi knk tiba2 ble berlaku...

yes...ng btul..proses semula jadi.. tapi kita mesti ingt juak...
DUNIA KITA MAKIN HARI MAKIN TUA...

and kiamat juga menghampiri...

ditmbh lagi dengn cerita 2012, aku semkin kecut perut...
persoalannya....

dah ckupka amalan aku?

mcm blom jak..


ada jak dosa yg kita sik tersengaja polah...

samada sedar atau sik...

normal kita berdosa kerana kita hanya lah..
INSAN BIASA..

sekda yang Maksum..


but, jgn kita berani menilai org coz Tuhan jak ble menilai manusia..
sapala kita nk menilai sesama manusia...
kan dah jadi riak namanya...

aku tertarik dengan kata2 sapa o? sik ingt juak la...

"berusahala seolah2 kita hidup selamanya and beribadahlah seolah2 kita akan mati keesokan harinya...
"

selama tok aku berpegang pada prinsip ya....
tapi aku sik tauk la aku bleh ka sik..
tapi aku akan cuba..

memandangkan usia aku and dunia tok berjalan seiring meniti hari2 yang mendatang...

samada aku yang akan berhenti dolok ataupun dunia yang akn dolok berhenti dan akan menyebabkan aku berhenti...
aku sendiri pun sik tauk...

allahualam...

before anything happen...
sorry for everything...
untuk sahabat, keluarga and sekalian la sapa2 jak yg berkaitan ngn aku..



0 comments on "~dunia kita semakin hari semakin tua~"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal