Facebook Badge

shopping jom =)

Friday, April 15, 2011

berakhirnya [P.R.A.K.T.I.K.U.M] fasa 1

Posted by aienn at 9:44 PM
akhirnya berakhir sudah prktikum fasa satu yang tersangat mementkan ini....
sepanjang pneglaman aienn berpraktikum ni, byk dah aienn blajar,
ramai gak perangai pelik yg ain jumpa....
byk gak gerimis d tgh hari...
tp aienn rasa mkin berdikari dh skrng...booooo....hahahah
hari2 melalui perjalann setngh jam nk sampai sekolah...
sekolah ain ni kira yang second jauh la....
hujan2 pun redah je sama2 ngn fifi....
terasa btul2 berdikari..wuhu,.,,,...
tp xpe...kak long pesan, bersusah2 dahulu, bersenang kemudian...ada hikmahnya...saya sgt percaya itu.,...

secara keseluruhannya, aienn rasa aienn msh byk lg yg nk diblaja untuk mengajar...
rasanya x dpt buat baik sgt untuk prktikum ni...
tp xpela....kali pertama juga kan...
apa yg aienn hepy, bila student ain hepi blaja, aienn pun hepi. manada org suka blajar dlm stress....
aienn salu pesan kt budak2,"kita kan kawan"
tu juga la mereka ulang2 time last aienn masuk tadi.dh jadi ikon dh "kita kan kwn" tu.hehehe
sedeh gak perasaan ni,...byk perkara mengharukan minggu terakhir ni...tp pasni la ain cerita k....

kita tgok gmbr bebanyak dulu...

yg ni klas 3a..











diorng ni kalau sal ambik gmbr bukan main lgi
lau disuruh hafal sifir tak tau.....
apalaaaaa....
Bagi aienn, mereka ni ada keistimewaan masing2...

yg ni plak bebudak kelas 3e







comel.......

Untuk kelas 3E ni, ain ada cerita sikit.....
selma ni ain x de men kasar2 ngn diorg.
tp hri tu perangai diorg mmg mnguji kesabaran
klas 3E ni mmg terkenal dengan hero n heroin yg tersngt nkalnya...
mmg terkenal kelas nih
xhormat ckgu, buat hal mcm2, mmg famous lah.
dan pada hari itu, teringan sangatla tgn ni nk mencubit budak2...
dh la suara ni xkuat, sora mereka lg kuat sampai suara aienn pun x tak dgr dah....
kelas mcm tongkang pecah. Tetiba terdatanglah angin katrina dalam hati.
sgt marah ketika itu .... then aien pun cubit perut sorg budak ni...dia mengelak dan akhirnya ain tertarik baju dia dan akhirnya terkoyaklah baju budak tu...waaaaaaa
angin katrina tadi tetiba hilang bergnti angin sepoi2 bahasa.....tkut + sa bersalah + rasa bodo + semua bercmpur baur...
daripada penmpialn budak tu mmg kategori kurang berkemampuan la....
baju yg koyak tu sbb kain baju sekolahnya dh rapuh...tp dia still pkai gak...
tu;a yg menjadikan ain semakin bersalah...Lepas je bju dia tu koyak, budak tu trus dduk diam...muka sedih pa smua pun ada....
balik rumah, benda tu asyik2 main dlm fikiran je...
tknn sungguh.waaaaaa!!!!!
dan akhirnya, pada malam itu jugak...cikgu ain yg bersalah ini tlh pun membelikan baju yang baru untuk Anthony.



ni la anthony, yg bgi peace tu...
time ni dia still ok lagi...lpas siap kerja dia asyik gnggu kwn je
tula pasal aienn naik angin,.


ni baju sekolah baru yang ain belikan...
Pagi tu aienn bimbnag gak tkut anthony ni x pg sekolah...
aienn pg kelas cri dia....dia xada....
aienn pesan dgn kwn2 dia, lau anthony sampai soh jumpa cikgu...
akhirnya ada gak anthony dtg jumpa aienn...
kita dgr dialog ain pg tdi.

Cikgu aienn: Anthony, cikgu minta maaf pasal semalam.
Anthony: ...... ( silent)
Cikgu aienn: Lain kali, dgr ckap cikgu. Ikut cakap cikgu dyg, hormati org tua.....belajar rajin2....
Anthony: ..... (silent lagi)
Ckgu aienn: awak fhm ke x?
Anthony:.... (angguk kepala sahaja)
Cikgu aienn: ni ckgu hadiahkan untuk awak...

time tu kan, budak tu cm mau menangis je....trus matanya bersinar2...
xtaula aienn nk ckp cmana....cuma aienn n dia je yg tau....

papapun,... aien sa lega lpas minta maaf...
mlm tdi saiful pesan, minta maaf jela...minta maaf xkn membuatkn ego ktk jtuh pun...
btul jugak kan....hmm///tula kisah yang paling menarik untuk sebulan ni...

yg lucu nya kan.... agak bodoh juga la....
adaka ptt aienn letak kunci moto dalam beg yg ain bg baju tu...
nasib time tu terfikir2 nk mencari kunci...
tetiba teringat letak dalam beg tu....hahaha...penat je ain cari si anthony tu balik..
huaaaaaaaa...malu btul....
nasib baik x terberi FIFI..hahahhahahaha
bodohkan..mengganggu emosi btullah....hahahaah

'
ni dua org yang paling biasa kena cubitan ain
nkal bukan main lagi korang nih....
yang sorg tu ain pnh conteng mukanya pakai marker....
rasakan ko sana!!!

Ok... yang tadi tu untuk cerita kelas 3E
skarang aienn nk cerita sal 3A plak...
kali ni kisah dengan amir pulak....
nama bdak ni Amir Ikram...
pada hari rabu n khamis yang lalu, amir ni x dtg sekolah sebab demam....
bapak amir ni cikgu di sekolah ni.....
Amir ni dalm kategoru budak nkal gak la lam kelas dia...
nkal2 pun amir tetap budak baik....
suka melibtkn diri dlm pnp
semalam bapa amir ni en hemran duduk depan ain time kursus plbs ke ape ntah...
hari khamis tu last ain mengajar kelas 3A

Encik Hemran: Bila ktorg habis cikgu?
Aienn: esok ckgu...
En. Hemran: Amir sik turun sekolah tiga hari tok dah....
Aienn: aok, yalah nya xda tek cikgu...ada amir dpt mknn mek brik tadik cikgu?
En. Hemran: ada tadik...Yalah amir tek cikgu, hari tok tek (khmis time las ain msuk klas 3A) nya nangis2 jk nak turun sekolah tp mek sik nyuruhnya g sekolah sebab bdnnya gk pnas. Nya mdh tek nya mok juak g sekolah....mok jumpa cikgu, berik hadiah....sbb las cikgu masuk aritok...sokla sohnya g sekolah.
Aienn: .... (diam kejap, berfikir sejenak nk jawab apa. dalam hati ni terasa mcm nk ngis je. syg btul budak ni kat aku.ehehehehehe. akhirnya keluar ayat bodoh yag tak berkaitan. ) Kmk salu embak sidak main matematik cikgu. Ya sidak suka.( TETTTTT....punyala bodoh jawapn)

En. Hemran pun nampak blur2 je....hahahaha
lpas je dia bg hadiah tu amir trus lari sbb malu kot.
x smpt ain nk ckp terima kasih....

nak tau apa aienn dapat dari amir hari ni?



Bgus btul amir ni.....
ank soleh....=)

ni plak kad yg amir buat untuk cikgu aienn



ni plak Siti Nursyakirah bagi...





hari terakhir masuk kelas mereka tu,
aienn pakai tdung syakirah bagi...
lama x pakai tdung jenis cmni..hehehe

Aienn dpt byk tol surat n kad buatan sendiri dari kelas 3a
semua lukisan lucu2 jak..heheh
mcm2 je student ain ni..
lau sal tnya boyfren ain bukan main lagi....ain gtau diorang nama boyfren ain DOLHAN....
hahahahahhaahahhaahahahha....byk surat mereka tu tulis semoga cikgu bhgia dgn DOLHAN....
hahahhahahahahahah....seronok mngenakan bebudak..hehehehe



ni antara yg sgt2 mencuit hati seorng cekgu nurain






mcm ni rupanya muka aienn time ngajar..hehehe

lwk tol dorang nih.
lau sal gosip no 1....


Tdi gak ada mjlis perpisahan untuk kami....
ni cenderahati daripada saya, elsie, nath n nia...




ni plak untuk cikgu dyg...byk dh tunjuk ajar dia bagi....
dlm ni ada baju...
hope cikgu dyg suka....



ni plak mjlis di kelas 5B....
besst sgt...elsie pat persembahan juga time ni...
ain mkn knyg2...



ni ain dpt dr sekolah




Bila dh hbis ni......
mls nk kuliah...tp penat gak nk prktikum balik..hehehe
next sem sekolah ni lg....
so kepada nak2 murid cikgu yg menangis2 tadi tu...rileks la k...
hahahah...nnti cikgu dtg lagi...tp xtaula ajar korg ke x....
apapun, cikgu pun SYG korng gak...
walaupun korang nkal....
ckgu ttp gak sayang..heheeh....

okla...
ckup dh ni...
see you again SK SENADIN.

0 comments on "berakhirnya [P.R.A.K.T.I.K.U.M] fasa 1"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ hikayat putri aienz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal